onsdag 2 maj 2012

"Slarvig" Paolo fixar månadens middagar

Inte en dag utan mat - i tv, nya kokböcker och tidningar.
Nu kommer ännu en ny tidning om mat - Paolos mat.
Paolo Roberto ger sig in i matchen med hjälp av Aftonbladet.
Han är lite överallt, Paolo, och här får han det tufft.

Kan Paulo också laga mat?
Mest är han nog med för att sälja med sitt namn.
På omslaget står han och öser spagetti, men det kan ju alla.
I krönikan skriver han att folk är så stressade att de inte har mer än tre minuter över för att koka sin pasta.
I Paulos värld är maten viktig. Det är vid middagsbordet familjen knyts samman. Och den kärleken smakar inte ketchup.
Matlagning och familjeband testar Paolo hemma hos broderns svärmor när en syriansk festmåltid ska lagas.
Där tar svärmodern honom i örat och tycker han är en slarver!
Paolo hade lagt ett salladsblad fel - och det är en katastrof.

Annars är Paulos mat snyggt presenterat.
Vitt, matt papper. Vackra bilder, en njutning för både öga och gommen.
En ny rätt varje dag i hela maj. Alla sidor och rätter är lika presenterade.
Recept - utan en massa konstiga ingredienser - på ena sidan, bild på den andra.
Och det är inte pasta alla månadens dagar; fisk, grytor, soppor, kött, grönsaksblandningar finns också.

Paolos mat är italienskt. Det är världens bästa mat, anser han.
Alla rätter har sitt italienska namn i tecknad rubrikstil.
Här finns bland annat Peperoni ripieni di pomodorini, olive, capperi e accinghe. (bild)
Säg det fort!
På svenska blir det ungsstekt paprika med tomater, oliver, kapris och sardeller.
Det låter kanske inte lika tjusigt. Men är lättare att säga.

Mättande verkar rätterna vara.
På slutet rekommenderar Paolo ett lämpligt träningsprogram - ”Bränn bolognesen”, hämtat från en bok han gett ut.
Kom i form med mina 15 minuter”. Det räcker om det körs varje dag. Ungefär lika lång tid som han anser att rätterna tar att laga till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar