tisdag 19 januari 2010

Två små som växte stortTvå småttingar
i tidningsvärlden stack ut ordentligt förra året:
Språktidningen och Modern Psykologi.
De är även bland de mest söka och lästa i bloggen här.

Språktidningen kom 2007. I fjor följdes den av Modern Psykologi.
Två områden som kan ses lite tråkiga och saknade pigga tidningar.
Patrik Hadenius är chefredaktör för båda tidningarna.

- För Språktidningen var 2009 ett svårslaget år. Vi fick Kunskapspriset på en kvarts miljon kronor och nominerades till Årets kulturtidskrift och Stora journalistpriset, säger Patrik Hadenius (bilden).
- Det har varit många positiva recensioner och ett starkt gensvar från läsarna. Vi nådde över 20 000 prenumerationer och sålde fler lösnummer än 2008. Vi satsar på samma nivåer i år.

I fjor kom Modern Psykologi. Samma lilla format och layout. Även det gick hem hos läsarna.
-Förvånansvärt många har hört av sig med uppskattade tillrop och tips om vad de vill läsa om. Många vittnar om att de längtat efter en tidning som är seriös, snygg och underhållande. Vi nådde också målet 5 000 prenumeranter redan vid årsskiftet och ser ut att ha sålt 5 000 lösnummer.

- En del detaljer ska finslipas. I januari kom ett nytt nummer och redan det ser lite annorlunda ut. I nästa nummer väntar lite förändringar.
- Målet är att det ska bli ännu större spännvidd i tidningen. Gärna något tungt och avancerat, samtidigt som vi inte släpper det korta och enkla.

- Vi planerar för fem nummer under 2010. Målet är att öka till 10 000 prenumeranter och att hålla kvar vid 5 000 sålda lösnummer. Vi vill fortsätta att locka både fackläsare och den intresserade allmänheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar