tisdag 13 april 2010

Så fixas försäljningen med en egen tidning

Sälj prylarna smart - fixa det med en proffsig tidning!
Clas Ohlson och Bonnier har kommit på knepet och slagit ihop sig.
Fixa själv heter tidningen.
Den ser ut som en riktig redaktionell tidning, men är ren produktinfo och praktisk användning av grejerna som säljs i butikerna.

Allt görs på ett lättsamt sätt. Korta artiklar, ofta bara på två sidor, många bilder, tydliga instruktioner.
Det blir en guide för hemmafixaren och gör-det-självaren.

Bara en snabbtitt på rubrikerna på omslaget kan göra en svettig:
Gör båten redo för sjön, välj rätt skruvdragare, glänsande bil på nolltid, grönaste gräsmattan, superrent med högtryck, egen köksträdgård, gjut din egen stentrapp, röj bort sly och ogräs… - och så den riktiga sannrysaren: Därför blir du aldrig klar!

Det blir lite som konkurrenten Gör det själv, men med egen profil. Bara på Serva cykeln blir det likt: byt kedja och laga en punka med tydliga, enkla teckningar. En sak som alla killar - och män - kunde förr, men i dag?

Clas Ohlsons marknadschef säger: Fixa själv är en redaktionell tidning med samma kvalitetskrav på innehållet som vilken annan Bonniertidning som helst.
Hmmm… I tidningsmakeriet är det skickligt gjort. Det ser ut som en ”riktig tidning”. Bra bilder, rapp text, snyggt förpackat. Men här finns inga prisjämförelser med likvärdiga grejer, ingen granskning av produkterna, inget kritiskt. Lätt som en plätt fixas allt med Clas Ohlsons prylar.

Alla produkter och dess märken syns klart och tydligt. Högtryckstvätten fanns förstås att köpa till ett kampanjpris. Och så det ”lurigaste”: till varje artikel finns ett produktnummer och det finns en webbhänvisning. Skriv in koden där och alla grejerna i artikeln dyker upp - bara att fylla i beställningslistan!

29 kronor är inte mycket för en tidning. Men jag tycker Clas Ohlson kan bjuda på den - åtminstone till de kunder som handlat något i butiken.
Gamle Clas (bilden) hade nog velat ha den gratis.

Fixa själv är ett samprojekt med Spoon, som är Bonniers kundtidningsförlag. Det är att räkna med att samma texter och bilder dyker upp i andra av förlagets tidningar, bara med lätta varianter.

Och mycket riktigt: i dag kom Expressen med sin Bygg & Fixa.
Genomgången av den kommer i morgon. Två fixatidningar på en dag blir för mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar