söndag 30 augusti 2009

Offside lyfter fram La Liga och spansk fotboll

Det krävdes Zlatan till Barcelona för att fler svenskar skulle upptäcka La Liga!
Tidningen Offside har gjort en egen guide om den heta spanska fotbollsligan.
Övriga tidningar har mest ägnat spaltmeter åt Zlatan och Barcelona, men glömt att det finns fler lag och spelare att följa.

La Liga har gått i TV4 några säsonger och hur risig en vinterlördag än varit så har det alltid varit en räddning att zappa in på en match.

Offside är en boktidning med långa texter. Det lilla formatet, lite större än A5, gör att texterna också är förminskade. Det krävs tid, intresse och engagemang för att läsa. Offside höjer fotbollen till lite kultur och det är en bra bit från apberget på läktarna och huliganfansen.

La Liga-guiden får också mest text och det är storstjärnorna som porträtteras; Casillas, Messi och nästan en halv roman om presidenterna bakom klubbarna. Det är sparsamt med bilder.
Guiden ger bakgrunden till lagen, kända spelare, fansen, utmaningen och vad som är värt att kolla in. Hur de där kunde missa Diego Forlán i Atletico Madrid är märkligt. Forlán ensam är värd att titta på i Madrids andra lag.

Vad som saknas är lite fler bilder på spelare och matchdresserna. Det är mycket randigt och blått och alltid färgstarkt även i reservdresserna.
Spansk fotboll är glädje, offensivt spel och mål. Det är mer än Barcelona och Real Madrid att njuta av.

Mallorca och Teneriffa är semester för de flesta, men som fotbollsunderhållning är lagen ganska avslagna. Det är dags att lära känna nya lag, Villareal, Valencia, Racing Santander, Atletico Bilbao
Och tänk vilken julafton det blir för alla z-glada rubrikmakare om Zlatan gör hat trick mot Zaragoza…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar