tisdag 7 april 2009

Första klass för miljonärers nöjen

Första klass har smugit sig in i tidningshyllorna.
För 49 kronor går det att få en inblick i värld som finns bortom vardagen.
Målgruppen för tidningen behöver inte ens betala 49 kronor. De får den gratis hem i brevlådan om de har en viss inkomst och är bosatta i storstadsområden.

Tidningen heter First Class Concierge.
Efter en mjukstart med annonser för Porsche, exklusiva badrum och kök, bekväma sängar och lyxkryssningar, kommer första “reportaget” med en skön inledning:
”Exklusivare än så här kan det inte bli...”
Det är Philippe Starck som bygger en ny bungalowanläggning, klart i november. Priserna börjar på 15 miljoner kronor.
”Känner ni också redan nu en längtan tills dess att mörkret åter gör sitt intåg... Lugn, det är bara en vår och sommar som ska avverkas innan...”
Med den öppningen är nivån satt.

Annonser och produktinfo följer om klockor som kostar från 1 miljon dollar, en 99 meter lyxkryssare och Formel 1-chefen Biatores paraply med krokodildetaljer som kostar en halv miljon kronor.
”Reportage” från en anläggning på Maldiverna, upplevelser på Korsika, safari kring en lodge i Sydafrika, golf i Naples i Florida, den vackra sidan av Schweiz off season, avkoppling i Thailand - allt med boende i namngivna lyxhotell.
Ett spa och ett slott i Sverige besöks också.

Lämpliga båtar inför yactsäsongen presenteras, två i ”lågprisnivån” 3 till 10 miljoner och två för 79 och 99 miljoner kronor.
Några pigga tävlingar finns också med - det går att vinna en lyxig grill, exklusiva badrumsdetaljer eller ett påkostat träningsset. Det enda som krävs är att svara på en fråga - svaret står i texten! - och sända in namn och adress.

Det här kan knappast kallas tidning. Det är mer en produktkatalog för mångmiljonärer. Tjockt och blankt papper. Alla ”artiklar” verkar skrivna i samarbete med olika hotell och tillverkare. Tjusiga miljöbilder visar vad som väntar. Det är där miljonärer kan få valuta för sina pengar.

Tidningen har gett sig in i en nisch där målgruppen är begränsad och konkurrensen inte så stor. Det finns en tidning till. Den ska vi titta på i nästa inlägg.

2 kommentarer:

 1. Hej,
  En fantastisk tidning med massor av tips.Skicka gärna tidning gratis enl.erbjudande ,ingår i kategorin .
  Mvh Gösta Nilsson
  Årtevägen 5
  218 32 Bunkeflostrand

  SvaraRadera
 2. Jag har läst den fina tidningen och fann den mycket interessant.Ger en stor överblick på exlusiva varor och köplust infinner sig direkt.Efter att byggt upp sin förmögenhet finns det därför utrymme.
  Med hälsning ,

  SvaraRadera