fredag 12 mars 2010

Royal - glans utan nytt i kungliga kärlekssagan

Den glänser till i tidningshyllan - Royal.
Aftonbladet är först av kvällstidningarna med att suga ut mesta möjliga av kungabröllopet med ett specialmagasin.
Det mesta har setts och lästs förut, men för de som inte hängt med:
Här är det en gång till i snygg förpackning.

Det börjar bli trångt bland tidningarna med Victoria och bröllopet. Alla har de samma material och bilder - kärlekssagan, kungens tvekan, förlovningen, Daniels prinsskola, Haga slott.
Den rojalistiske läsnörden får leka deckare för att hitta något nytt.

Royal gör en jämförelse i bilder:
Sjuåringarna i skolan som inte visste vad som skulle hända i framtiden, klassbilden, föräldrarna och sommarhusen: Solliden för Victoria och ett litet rött torp i en skog i Hälsingland för Daniel.

Sju år är en lång väntan, om det nu var kungen som bromsade, så vet Royal hur de höll fart i kärleksglöden: samma sportiga intressen - skidåkning, golf, fotboll, och gym.

Hovreportern berättar förstås om hur länge hon följt paret och hur ”nära” hon kommit, vad hon sett och vad Victoria har ”berättat”.
Närmast kommer dock Herman Lindqvist som varit en mentor för Victoria. De har suttit i långa samtal och Victoria har kunnat släppa loss och ibland ironisera över sig själv och familjen i värsta ”Hey Baberiba”-stil.

Nätverket med vännerna - ett 20-tal rika arvtagare kring Victoria och tre Ockelbokompisar för Daniel. Det är många som är “bästa vän” och alla har lovat tystnadsplikt för att inte bli uteslutna.
Ändå brukar konkurrenttidningens hovreporter ofta hänvisa till ”vännerna” eller ”en källa” som berättat något...

Proffs ger tips om hur makarna inreder sovrummet sitt Haga slott: en litet nätt skåp för 110 000 kan passa in.
Ingen kunglig glans utan en plump: på en sida står det att Solliden ligger på Gotland…

Efter 80 sidor får läsarna tips om hur de själva kan njuta lite av den kungliga glansen: en weekend på tio utvalda slott.
Eller sväng ihop en liten meny som Victoria gillar, med asiatisk stuk: de flesta rätterna anses lätta att svänga på 20-30 minuter.

Allt för 29 kronor. Och det kommer flera. För de som orkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar