måndag 31 januari 2011

Bussresor måste vara lite roligare!

Bussar rullar landet runt på utflykter.
Till muséer, kulturhus, slott och kyrkor med paus vid någon kaffestuga.
Varenda landskap lockar med samma.
Resmål är en ”tidning” som är fullspäckad med detta.

Hundra sidor med ett urval av kultur- och hembygdssverige.
På varje sida finns annonser blandat med flera korta artiklar med hänvisning till hemsidor.
Nu är det inte så mycket tidning, utan mera en katalog med tips för guider och bussägare vart de ska ”dra runt” med folket och hitta lämpliga stopp. Upplagan är 14 000 exemplar.

Varför ska bussen bromsa in i Flen? Jo, där finns Warbo kvarn med ekologisk odling och ett kafé med lättare luncher, samt Jürss mejeri med ostar som ingen kan motstå. Kors då! Jag trodde det roligaste i Flen var GB:s glass.
Så där håller det på - glas i Småland, outlet i Kungsbacka, polkagrisar i Gränna, Kapelludden på Öland, Gripsholms slott i Mariefred… och en jätteguide över alla muséer.

Mitt i finns 30 sidor reportagedel med artiklar som försöker få lite journalistisk spänst. Men även här är det kyrkor, slott, trädgårdar och kaféer.
När jag bläddrat igenom hela pustar jag ut. Finns det inget roligare? Har Sverige inget kul att locka med? Är målgruppen, som nog är lite äldre, bara intresserad av detta?
Teater- och revyresor är förstås lockande och det finns dem som lever på bussresenärer. En hel guide om lämpliga förslag finns med.

Trenden bland tidningar nu är att knoppa av! Och här finns en nisch! Ge bussresenärerna en egen, rolig och inspirerande tidning!
Gör resorna levande och lockande!
”Dit ska vi åka! Det här vill jag uppleva!”
Den stora gruppen läsare väntar på sin tidning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar