torsdag 5 november 2009

Stramare sidor när Allt i Hemmet gör homestyling

Flytt, renovering, homestyling - säkra tecken på hösten.
Allt i Hemmet följer vågen och fixar till tidningen lite;
”Nya, premiär, härligare, din personliga inredningstidning…”

Jag hade för någon vecka sedan synpunkter här på att Allt i Hemmet och Hus & Hem borde göra egen homestyling. De har sett likadana ut i flera år.
Först ut blev Allt i Hemmet, den av de två konkurrenterna som förut hade den bästa strukturen. Där dominerade reportagen på ett kraftfullt sätt.

Nu har det blivit stramare. Mera uppdelning i avdelningar, lite nya vinjetter och många lugna sidor som fortfarande kan vara lätt att förväxla med annonserna.
Men jag saknar starka öppningar över två sidor som inledning till reportagen. Det dröjer till halva tidningen innan det första reportaget börjar så. Att öppna på högersida, som oftast sker, ger inte samma skjuts in i läsningen.

De traditionella bomiljöerna finns förstås med. Och nästan lika traditionellt är det att husen ligger på Österlen i Skåne. Denna gång är det två stycken - ett ombyggt församlingshem och ett skolhus.
I nästa nummer ligger nog huset på Gotland - lika traditionellt det också.

Texterna om renoveringar följer ännu samma formulär 1A som det gjort i många år.
En mäklares kommentar läggs nu till - en signal om att huset/lägenheten också är en investering.

"Välkommen till" är en avdelning husesyn hos olika personer. Först ut är samlevnadsrådgivaren Katerina Janouch som öppnar dörren till sitt hem - ett rymligt funkishus. Det kan vara spännande att se hur en fembarnsfamilj har det. "En charmig röra", säger Katerina. Vad läsaren får se är några närbilder av glas, bokhyllor och en öppen spis och massor av burkar på kökshyllor. Och sovrummet visar bara kuddar och en sorts "sagoaktig" tapet. Inte mycket till husesyn.

Hemhjälpen är en ny avdelning, en blandning av guide och första fixarhjälp i hemmet, bland annat om att välja rätt lampor.
Kul är det också att titta i köpguiden på slutet - massor av småannonser från mindre företag.

Favoriter plockas sällan bort. Men klassikern ”Valet är ditt” verkar försvunnen. Det är avdelningen med två olika miljöer med inredning som ser likadan ut, men där priserna skiljer. Men så kommer den allra sist. ”För dig som brukar börja med att bläddra i tidningen bakifrån”.
Kanske smart tänkt.
”Nya” Allt i Hemmet är inte helt bakvänd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar