lördag 11 december 2010

Stjärnorna satt som väntat på Nobelfesten

Nobelfesten - pomp och ståt, glans och vånda.
Vackra klänningar i blickpunkten. Vånda och examensprov för kvinnorna - och för tidningsrecensenterna hur de ska skriva.

I fjor
fick en recensent i en morgontidning sparken sedan hon om undrat ”…om drottning Silvia hade en klänning på sig eller om hon bara svept in sig i Drottningholms gardiner…”.
Allt annat än fyra eller fem i betyg på kungligheternas klänningar är närmast tjänstefel. Festens vinnare var förstås drottning Silvia och kronprinsessan Victoria - och statsministerfrun Filippa Reinfeldt.

Så här tyckte Expressen och Aftonbladet i år.*Expressens Emma Danielsson ger de här betygen:
Om kronprinsessan Victoria (5): Vår stilsessa lever upp till alla förväntningar! Beige har varit årets stora trendfärg och Victorias varma och fina hudton gör att hon bär upp färgen perfekt. Hon bär ofta upp färgstarka klänningar annars så är det trevligt att se Victoria i en mer diskret färg som omväxling. Modellen påminner om den hon bar på fjolårets Nobelfest och även då var hon strålande vacker. Dessutom är klänningen väldigt vacker bak, med öppen rygg.
Om Drottning Silvia (4): Den här smaragdgröna färgen är fantastisk på Silvia! Hon har verkligen lassat på med mycket smycken, vilket gör henne extra glamourös och diademet är verkligen pampigt. Safirsmyckena i kombination med den maffiga klänningen i sidensatin ger en outfit som verkligen är värdig en drottning.

Om Filippa Reinfeldt (5): Äntligen! Det här är en stor förbättring från de föregående åren. Färgen, snittet och de fina detaljerna ger en smickrande helhet och med en så snygg kvinna vid sin sida har Fredrik har all anledning att sträcka på sig lite extra. (bild t h).
Om Mona Sahlin (1): Knallrosa går inte ihop med Monas färger och tyget får mig att tänka på gardiner. Dessutom ser den ut att sitta lite för tajt över midja och byst så tyvärr fick du inte godkänt den här gången, Mona.

Fem stjärnor fick också Hovets avgående informationschef Nina Eldh (…en gnistrande stjärnhimmel… enkel och vacker).
Lena Adelsohn Liljeroth fick två (…färgen är tyvärr inte smickrande… skjortmodell är inte särskilt snygg).
Göran Hägglunds fru Karin fick bara en stjärna och Leif Björklunds Anette, fick fyra stjärnor!* Aftonbladets Camilla Thulin ger de här betygen:

Om drottning Silvia (5): Drottningen bär en otroligt vackert sydd axelbandslös klänning med bolero. Materialet är helsidenduchesse i djupt smaragdgrön ton. Modellen är ett draperat liv som utmynnar i ”större” draperingar i fyra nivåer. Boleron ser ut att vara skuren i fyra bitar - det senaste snittet - pingvinärm, väldigt 50-tal och klädsam når man är så nätt som drottningen. Ett mästerligt hantverk. Verkligt kungligt och gala.

Om kronprinsessan Victoria (3): Klänningen känns väldigt sommaren 2010...vacker, fint hantverk empirinspirerad med den lilla holkärmen…skärningen är intressant, för den känns gravidbetonad, tajt under bysten och precis under bysten en spännande drapering som mynnar ut i en nästan rundskuren kjol. Midjan är dold, men man blir intresserad. Jag gillar dock inte ryggen, det ser alldeles för okvinnligt och tränat ut. Tyvärr är det inte riktigt drag i den, fin på privat frackfest ute i ett kungahus i Europa, men inte tillräckligt för Nobel.
Om Filippa Reinfeldt (5): Kvällens inofficiella drottning? Jag tycker att klänningen har allt: snyggt fall, fantastisk färg, en bar axel och plissering. Otroligt vacker. Dessutom snyggt matchat med en liten clutch. Den gråblå tonen känns väldigt trendriktigt och klär Filippa perfekt. Toppbetyg.

Nina Johansson gav övriga betyg i Aftonbladet:

Om Mona Sahlin (1): Inte många kvinnor skulle våga bära Barbierosa. Blommönstret på det känns antingen helt galet eller jättehärligt. Oavsett vad så blir man glad, men modebetyget? Nej. (bild t h)

Om Lena Adelsohn Liljeroth (4): Attans så snyggt! …jag fullkomligt älskar både färg och snitt. 50-talsvibbar är hett just nu, dessutom klär den hennes figur ypperligt. (bild t v).

PÅ TISDAG: Ny tidning om det alla ägnar sig åt nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar