måndag 5 december 2016

Snyggt förpackat om det goda livet

Livet kan vara gott i mörka tider – med ljus och varm glögg.
Det goda livet kan ha mer än så och vara mycket glassigare.
Nya magasinet The GOOD LIFE från Aftonbladet, ger en glimt av det livet.
Magasinet ”gör livet lite härligare” om läsaren ”fokuserar på den viktigaste i ditt liv – dig själv”.
Hitta energin som gör verklighet av drömmarna” heter det i en annan reklamfras som lyser på omslaget och de första insidorna.
Starten känns bra när magasinet ligger i handen; tjock, limmad rygg, lite grövre matt papper. Layouten är snygg, rak och enkel, lätt att läsa. Undantag är en del faktatexter i liten grad med tunn stil som är inlagda i bilder. En del är nästan omöjliga för ögat.
Bilderna är fina, ofta placerade i grupp och utan onödig utsmyckning.
Temasidor i block: Drömmar, ekoliv, stil, kultur, familj, reslust.
Allt är snyggt förpackat i en layout som kopplas lite till reklam. En del av texterna ligger åt det hållet också.


Det goda livet är drömmar som förverkligats eller kriser som vänts till något positivt. De flesta artiklarna handlar om kändisar som i olika sammanhang varit med i många tidningar: fotomodellen Emma Wiklund har startat ett eget företag och lanserar eget varumärke, Alice Bah tackar en tuff uppfostran för att ha nått dit hon är i dag, Per Holknekt och Johan Stael von Holstein har också rest sig efter misslyckanden. Även framgångsrika tidningsdrottningen Amelia Adamo har floppat med ett projekt som sved när åtta miljoner försvann. Fotomodellen Paulina Porizkova tycker allt är så mycket bättre nu när hon passerat 50.


Men ”vanligt” folk vänder också på sina liv. Paret i Stockholm tröttnade på det stressade citylivet och valde att på deltid leva bondeliv i ett gammalt soldattorp i
Sörmlandsskogarna (ovan). Killen från Norrlandsskogarna gjorde tvärtom: flyttade till Stockholm för att bli krögare i en tuff konkurrens (nedan). En tunnbrödspizza gick hem hos gästerna.
Reklamstuket blir klart i blocket Stil. En butiksägarinna berättar om kläder och accessoarer hon gillar. Bilder visar allt. Fyra sidor hakar på med snygga kläder på jobbet (ovan t h)och miljösäkra skönhetskrämer.
Lilla relationsskolan är utdrag ur en bok.


Resor frestar med Sydafrika som har mycket glassigt med ”det lilla extra”: tjusiga hotell med pool och vackra vyer från rumsfönstret, läckra bruncher och fina middagar på olika krogpärlor, härliga promenader och kanske vandra längst ut på Godahoppsudden.


Läsning handlar om hjältinnor i romaner och författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, som ligger bakom namnet ”Lars Kepler” berättar att det var just namnet som gjorde att de kunde komma överens och skriva böckerna som blev storsäljare.
Lite av vardagen blandar chefredaktören Anna Zethraeus in (ovan). Hon lyckades förvandla en lägenhet på 58 kvm till ett mysigt hem där hon och tre barn fick varsitt krypin.

Hela The Good Life är med lite extra guldkant och snyggt förpackat.
Lite ovanligt är det kanske att Aftonbladet ligger bakom utgivningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar