måndag 31 augusti 2015

Mera frestande kring husbilarHusbilar igen - på vägarna också.

Förra veckan var jag hård vid genomgången av min Husbil som säger sig vara Sveriges största i nischen.
Fler specialtidningar finns.
Husbil & Husvagn är en.

Omslaget kan locka lite eftersom husbilsfolket söker mål: Parkering direkt vid en skånsk sandstrand och en liten bild som lockar till Comosjön i Italien.
Första intrycket av insidorna är att det här också är mycket reklam. Hela framvagnen, 40 sidor, är husvagnar och husbilar i maffiga helhetsbilder och massor av mindre med interiörer. Annonser växlas med redaktionella presentationer.
Knappast någon människa syns till mer än i någon liten bild.
Ögongodis för den som vill njuta av husbilar och drömma om att ge sig ut på vägarna.
Inledningen med nyheter handlar om fem olika märken av husbil och en husvagn. En rak presentation och beskrivning av detaljer. Det mesta är "smart, intressant, överraskande, hög kvalité..." Ingen närmare granskning av funktion.
För läsaren är det förstås en bra produktöversikt innan ett eget besök hos någon firma för mer personlig granskning.
Den positiva ”reklamtonen” följer även i sektionen "Testat". Inget direkt opraktiskt hittas. Bilderna ger intryck av att det är trångt och en testare skulle kanske hittat något som är fel. Det mesta verkar bara ha förbättrats.
Mina ögon reagerar direkt av bilderna: varför måste det alltid vara brun panel i inredningen? I ett trångt utrymme borde väl vitare väggar ge intryck av att det är större och luftigare.
Ljusa möbler lyser förstås upp.
Reportagen är kraftfulla och lockar med tips på resmål. Något mål måste husbilen ha på resan.
Comosjön ligger vackert i Italien och bilderna här kan nog fresta många: Dit kör vi! Ställplatser finns det i närheten.
En sväng till Östergötland med muséer, kafé och loppisar är lite mera hemvävt. En tur till slott i Södermanland kan vara ett alternativ.
Äventyr i Lapplands vildmark med tuff bergsklättring är väl ingenting för en husbil eller husvagn. En diskret ruta tipsar dock om näraliggande campingplatser för att sen dra vidare till fots.
Omslaget som frestar med havsnära camping vid skånska Österlen, kan vara riktigt farligt. Havet och stormarna käkar varje år lite av stranden. Ett stopp på sommaren är kanske inte så farligt.
För att hitta rätt på resorna tipsas om lämpliga appar med kartor att ladda ner i mobilen.
Mat handlar om att packa en picknickkorg.
Jag trodde maten skulle fixas i de små pentryn som finns i bilarna.. Men det kanske är bättre att fixa allt hemma i förväg.
Texterna på tipsen om resmål är lite av uppsats: ”vi lämnar... vi beger... vi frestas... vi väljer...”
Men Husbil & Husvagn gör det bra med slagkraft. Bilder och texter och når direkt läsaren en rak och enkel layout. Jag hittar inte en enda sida som är svårläst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar