måndag 9 februari 2015

KroppsNytt för vackra kroppar och välformade rumpor

Många ord och bilder på läckra, vältrimmade kroppar - kan det stimulera andra till att komma i form och bli "snyggare, starkare, smartare".
KroppsNytt heter en ny tidning som försöker med den stilen.
Jag är inte helt säker på att de fångar in tillräckligt med läsare. Bara titeln KroppsNytt får mig att reagera. Som titel på en tidning låter det inte särskilt bra, utan kan tolkas mera som något från Socialstyrelsen eller en hälsomyndighet.
Tung text av Paulun.
Tonen i rubrikerna på omslaget är hurtfrisk och uppmanande. På insidorna blir det lite tyngre.
Magasinet vill stimulera till en hälsosam livsstil i kombination med träning. Det är här de många orden kommer in. Om rätt kost, näring, matsmältning, hålla sig frisk och motivation till att förändra vanor. Fredrik Paulun är förstås med och har läsarna plöjt igenom hans artikel om att "Absorbera näringen" så är de nog ganska "mätta".
Alexandra poserar gärna.
Chefredaktör är Alexandra Bring, känd bloggare som skriver om sin egen träning och har många läsare och är sambo med en profil i tv-programmet Gladiatorerna.
Hon är glad över att få bli chefredaktör och med sitt dream team skapa magasinet för att fylla något hon saknat och inte vara den ”typiska fitnesstidningen som bara fokuserar på yta”.
Men bilderna är mycket yta – vackra, vältränade kroppar. Alexandra poserar gärna själv på de mest utmärkande bilderna. Även på de andra träningsbilderna är det bara kvinnor som mest lyfter olika hantlar, avslappade och leende.
Rumpan är viktig och framhävs ofta på bilderna. Ett speciellt träningsprogram finns – hip thurst – som är världens bästa rumpövning. En stark och välutvecklad rumpmuskulatur behövs, oavsett om det gäller att se snygg ut i jeansen eller kunna utföra annat. ”Kom ihåg: styrka kommer från baken”.
De här texterna och bilderna kan nog bara en sån här specialtidning presentera.
Muskelkillar och stora burkar med kosttillskott
Trots att tidningen propagerar för ett hälsosamt liv med naturliga livsmedel så är sidorna fyllda av reklam för olika kosttillskott. Stora burkar med något pulverinnehåll, nästan alla kommer från ett och samma märke. I reklamen kommer killarna in – blanka kroppar, hårda muskler, synliga ådror och enorma tvättbräden.
Lätt och ledigt om nyttigt att äta
Texterna kan vara tunga att läsa, men själva typsnittet och storleken på bokstäverna gör den lätt för ögat.
Korrekturläsningen måste dock skärpas. Alltför många avstavningar har datorn gjort automatiskt och då blir det ofta fel. Slarv vid genomläsningen - om det nu gjorts. Och jag kan klaga på att det inte heter "Vart går gränsen". Det heter "var".


Träningstidningar finns det flera av och några nya har kommit den senaste tiden.
KroppsNytt får det tufft i den konkurrensen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar