måndag 28 juli 2014

"Rolig" träning för tuff för motionärer

Roligare träning - vem vill inte ha det?!
Dessutom genom att skippa gymmet.
Outside TRÄNING är en specialtidning som lockar med det.

Starten är tuff med bilder över hela uppslag: en som paddlar nerför ett vattenfall, ett gäng som springer uppför en backe för backhoppning, en som hoppar över en ravin med en mountainbike. Några sidor senare är det ett nytt uppslag med en bild där Paulo Roberto ryter åt några tränande personer.
Puh! Det finns nog roligare träning när det är 32-grader varmt i skuggan.

Nu är det här ingen tidning för motionärer. Träna som proffs är ett genomgående tema. Och proffs behöver alla vara om de ska klara de här metoderna. All träning sker utomhus för det är sommar.
Nya träningsmetoder krävs för att bryta invanda rutiner. Det kan vara att lyfta en atlassten. En förebild kan vara Kalle Zackari Wahlström, som leder träningsprogrammet Svett och etikett i SVT, och som gillar att lyfta tungt och att tävla i Strongman.

Kalle Zackari Wahlström - Strongman.
Många artiklar är intervjuer med personer som ägnar sig åt tuffare sporter: springa maraton, mountainbike, swimrun - springa 65 km över klippor och simma i Östersjön - eller multisport.
Här gäller träning fem dagar i veckan, men maratonlöparen kan visst unna sig ytterligare en fridag.


mycket bilder med träningsinstruktioner finns inte. Bara några teckningar med alternativ träning för den som skippar gymmet: lyfta murblock, springa med sandsäck eller lyfta hinkar med sand… (bild ovan).
Mest är det texter och det kan ge ett lätt akademiskt intryck.
På slutet kommer flera sidor med lämpliga prylar: löparskor, moutainbike och andra cyklar, cykelhjälmar och lite andra småprylar.


I layouten är tidningen stram. Liten enradig rubrik till alla artiklar, ganska korta texter. Typsnittet seriffer - ofta mitt hatobjekt - finns på flera ställen, men fullt läsbara. Till intervjuerna läggs en spalt i kanten som förklarar sporten personen håller på med. Här kan det bli lite tråkigt för ögat, även om graden är stor.

Nyttig mat hör till träning och här finns några sidor med
olika smoothies. Och surdegsbröd förstås. Det går inte att titta i ett magasin i dag utan att surdegsbröd dyker upp.
Som extra bonus följer det med en liten tidning om triathlon där Lisa Nordén är lockbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar