söndag 6 april 2014

Varmt och ledigt om hundar

Hunden är människans bästa vän. Eller kanske kvinnans.
Härliga Hund - i nytt stuk - har en stark kvinnlig profil - i redaktionen, i text och bilder. Bara två män finns med. Yohio, som väl räknas som kille, och hundcoachen Johan Andersson som lär ut smarta övningar som lär hunden lite lydnad.

Den nya tidningen ger direkt ett skönt intryck - för ögonen och att hålla i handen. Fint, vitt papper, limmad rygg och lite större format än A4. Det känns klass över tidningen.
 

”Nya” brukar vara en signal på att en tidning stagnerat och är i lite kris.
Upplagan minskade lite i fjor. Men det har de flesta tidningar drabbats av.
HUND i logotypen lyfts fram som en klarare signal jämför med en gamla varianten.


Yohio finns på omslaget ihop med kraftigaste rubriken ”39 drömvalpar” - en signal om att tidningen med nypremiären vill locka unga tjejer som gillar både Yohio och valpar.
Innehållet är dock vuxet, sansat och med flera goda råd.

Valpar - lätt att falla för
Söta hundvalpar är alltid lätt att falla för.
Med 20 tips får valpköpare lite att tänka på, bland annat det viktiga rådet: ”Testa dig själv genom att gå ut varje morgon i ett par månader”.

Kinesisk nakenhund för Yohio.
Yohio har skaffat sig sin ”bebis”, en schipperkevalp, som ger honom faderskänslor. Stylisten tar hand om dem i fotostudion och det blir en passande bild i kontrasterna svart-vitt.
Om Yohio skaffat en kinesisk nakenhund hade det nog blivit lite för porträttlikt.


Nya Härliga Hund har ett lyster. Layouten är ljus och lättläst med en bra mix mellan kortare texter och bilder. Några artiklar är lite länge läsning.
Stilen är lugn och konsekvent rakt igenom.
Jag reagerade bara lite på en sak. Uppslaget om hundens tänder med de stora siffrorna och det röda slår kanske ihjäl själva texten med budskapet.


Hunden är ett viktigt sällskap där djur och människa samspelar.
Lättsamma artiklar finns om olika halsband och prylar för hunden, kläder och skor för matte och några små lyxprylar att lysa upp med.
De informerande artiklarna dominerar: skilsmässohunden, när hunden springer bort, flockliv, psykologi, ledarhund som leder en blind hund, hunden vill inte åka bil och många genomgångar av olika raser.

Härliga Hund
kostar 64:90. Nittioöringen är viktig! 65 kronor hade varit alldeles för högt pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar