måndag 8 maj 2017

Ny i Form håller gammal god form

Äntligen lite vårvärme.
Dags att komma i form – och givetvis bli redo för stranden med en snygg mage.
Magasinet i Form kanske kan hjälpa till. Den kallar sig ”Det nya”.
Jag vill gärna kalla den för ”Den nya”. Man magasinet har sitt original i Norge så ”Det nya” har väl följt med därifrån.

mycket nytt är det inte för att komma i form. ”Snygg mage” brukar vara formulär 1 A när ett magasin uppmanar läsarna att vässa formen.
Pang på direkt från sidan 6 och åtta sidor framåt med instruktiva bilder i tre steg: otränad mage, medeltränad mage och vältränad mage.
Varje steg ska tas i 4-6 veckor innan det är dags för nästa etapp. Den som startar nu bör alltså ha kring 15 veckor på sig för att fixa magen med tredje etappen. Då är vi framme i slutet av sommaren och lite sent för badsäsongen.
Bilderna på rörelser är klara och instruktioner indelade i tre lätt tolkade punkter.
Nu vänder sig det här helt till kvinnor. Även män bör förstås ha en tvättbräda inför sommarens beach, men det finns inte med i magasinet.

Efter den starten smäller det på med ”Nyheter” om träning: Förbättra formen på 40 sekunder. Gå och växla emellan med korta ruscher på 20 sekunder. Stark chili förlänger ditt liv. Träna i blommigt eller med musik. Cykla snabbt på racern. Drick 3 koppar kaffe om dagen och få lägre risk för alz-
heimer. Slipp springa på toa 45 gånger per dag.
Allt hurtfriskt, korta notiser och kanske tips på vägen.
Två träningstips till finns: 1. stärk axlar och överarmar genom att träna hemma vid en stol eller bänk. 2. träna effektivt i 15 min med ett streck på golvet.

Resten av tidningen är mest om att komma i form genom att må bra utan svettig och ansträngande träning.
Frisyren ska vara perfekt för träningen, fina fransar och vackra tår också.
Rätt dofter får dig att må bra, för sexlust, energi, inre ro och att hålla fokus. Dofter-
na kommer från olja eller ljus och det är enkelt att sniffa in dem.
Läckra burgare – sliders – är nyttigt att stoppa i sig och att äta sparris är ren superfood.
Tänderna ska vara vita och du ska ge dig tid själv för ditt bästa jag.
Att springa 5 km, äta sunt och sova bättre är utmaningar som genomförs under tre veckor.
Hela magasinet är vänt till kvinnor. Jag hittar inte en enda man 84 sidorna.

Ett märkligt reportage är om att göra träningen roligare ihop med en kompis (ovan). Allt ser ut precis någon av de andra instruktionerna, men överst på varje sida står ”annons”. Det visar sig vara reklam för ett event som hålls i slutet av maj i åtta städer, en form av stadsträning – urban training.
Ett aktuellt färgstarkt – i grönt förstås - reportage är på sex sidor att undvika besvär med pollen (nedan). Siffror, pilar, ringar och rutor med olika tips. Lätt att ta till sig, kanske med undantag för ”Testa dig själv” där det kan snurra till lite med alla pilar.

Hela tonen i magasinet är hurtfrisk, fräscha kvinnor i bild, klara och tydliga instruktioner. Metoderna ger nog effekt om de följs under längre tid. Men allt känns ändå lite konstgjort och som lite inspiration för stunden.
Ingen verkar ha tränat på riktigt eller genom-
fört något. Några väl-
tränade personer eller fotomodeller visar bara hur det går till.
Texterna är lättlästa, men mycket är i typsnittet sariffer. När den läggs i bakgrund med svag färgton eller i bild, blir det onödigt svårläst.
Jag har gått igenom i Form förut och ”Det nya i Form” innehåller inte så mycket nytt. Det mesta är som förut – i gammal god form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar