måndag 8 september 2014

STARK - med träning några nivåer högre

Träning bör göra människan stark.
"Träning och hälsa. På riktigt."
Vad är det?
STARK heter tidningen för dem som vill följa träning och hälsa på riktigt.
Här räcker det inte med en halvmara, Tjejmilen något kort cykellopp.

STARK har jag gått igenom förut.
Jag var lite skeptisk mot textens typsnitt som jag tyckte var för blek. Den har inte blivit starkare.
I denna genomgång är läget samma. En tidning ska förstås vara konsekvent i sin stil.
Texten går att läsa, men graden kunde varit lite större. Och framför allt: halvfeta ingångsord eller mellanrubriker hade lättat upp och gett lite pauser i läsningen. Nu är alla texter ljusa och griper inte riktigt ögonen.

Blek kan nog läsaren bli som vill träna ”på riktigt”.
Satsa på militär femkamp, toppa formen för att ställa upp i MMA (”slagsmål i en nätbur"), häng med på en crossfit-tour, ställ upp i ett tufft mountainbike eller genomför en Svensk klassiker.
Inget av det är något för en vanlig motionär.
Det är väl därför tidningen heter STARK.

Sommarträning ute.
Vältränade killar med muskler - utan att vara bodybuilders - kepsen bak och fram, bestämd blick, armarna i kors, svett och stön, tajta träningskläder. Det är bilden STARK förmedlar. Några tjejer skymtar också. Några direkt träningsprogram visas inte mer än sommarträning med olika redskap som bulgarisk brottarsäck, rep och stora däck.

I artiklarna lyfts personer fram som genomfört något. De berättar om sin träning som ska inspirera läsarna. Och det är tufft, mycket tufft, långt mer än ”vanlig träning”.
slutet kommer några recept på mat som är bra för den som tränar ”på riktigt”. En kul vinkel är hur svår maten är att laga jämförs med någon form av tävling. Att laga till bakat grisrevben med fänkål, blomkål och parmesankräm är som att springa en halvmara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar