måndag 2 september 2013

Värme och jobb kring livet på landet

För farlig för fängelser - men något mindre farligt och våldsamt finns knappast. 
Åtminstone inte än tidningen Land.
En intagen i fängelse fick i ett första skede inte lov att ha tidningen till cellen.

Jag har skrivit om Land förut. Mycket är sig likt i dag, men jag ser förändringar. De starka röda och gula färgerna har tonats ner.
Allt är nu ljusare och luftigare.
Rött i rubriker är det på insidor, men mera diskret och blandat med ljust grönt, blått i både mörkt och ljust, rosa, orange. Även svart kan finnas i rubriker, men det inte ofta. Landsbygden är färgstark och mera än grön.
 
Här får drömmen om livet på landet en rejäl kick!
Allt som behövs för att skapa trivsel finns med på sidorna. Omvänt kan det sägas att här går inte att sitta och rulla tummarna. Ta tag i saker och ge händerna lite valkar:
Skapa din ljuvlig trädgård med färgstarka blommor, bygg din egen lilla drömstuga, fixa till gamla fönster i ditt hus, fint hemma med nya tapeter, baka med mormors klassiska receptskatt,  gör ditt hus energisnålt, fixa hemsidan...
Entreprenörer berättar hur de kommit igång, goda råd ges om hur människor får kraften tillbaka och styrka genom gemenskap.
 
Kändisen på omslaget finns kvar, i detta nummer ler Marie Serneholt ljuvt åt läsarna. I förra numret var det Kalle Moraeus som gick på älgjäkt.
Hela tidningen strålar av värme, omtänksamhet och sammanhållning. Den bör kunna få vilken "buse" som helst att tänka om.
Inte ens reportaget där en reporter tar sommarvikariat för en dag som polis, (bild ovan) kan skrämma. Det blev mest de lättsamma och roligare delarna av polisjobbet.
 
Annonssidorna på slutet är som vanligt en härlig fyndblandning! Var kan jag annars hitta  rejälva vedspisar i gjutjärn, kakelugnspannor, finessrik färgborttagare, solfångare, vedklyvar, spröjs till fönster, moppedelar, hundar, katter, flodkräftor...
Ett tiotal astrologer kan spå min framtid.
Skogsskifte där älgjaakt ingår säljes (något för Zlatan?).
Hemhjälp sökes till Östermalm - men den märkligaste annonsen är från signaturen "höstman": kvinnor, ni behöver inte åka till Danmark utan kontakta mig istället.

En helt underbar tidning som ger livet på landet en blandning av romantik och skaparkraft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar